Goede matrassen rugpijn

Ontdek de ultieme verlichting van rugpijn

Goede matrassen rugpijn ? Sleeptherapy biedt een premium selectie van goede matrassen die speciaal zijn ontworpen om rugpijn te verlichten.

Ervaar levensveranderend comfort en ondersteuning door de perfecte matras op maat te kiezen.

Vul het formulier in voor meer informatie over onze prijzen, modellen en opties.

Ons deskundige team adviseert u graag persoonlijk en helpt u de juiste keuze te maken voor een betere nachtrust en een pijnvrij ontwaken.

Goede matrassen rugpijn

Hier bij Sleeptherapy geloven we in onze missie om fysiek en mentaal welzijn te bevorderen door goede slaap. We hebben het onze missie gemaakt om de ultieme matrassen en boxsprings te leveren om iedereen te helpen een goede nachtrust te krijgen. En voor degenen die lijden aan medische problemen zoals rug-, nek- of schouderpijn, begrijpen wij dat en willen wij u helpen verlichting te vinden. Laat ons u vandaag nog op weg helpen naar een betere gezondheid.

Bij Sleeptherapy is het onze missie om anderen te helpen hun gezondheid en levenskwaliteit te verbeteren door middel van onze selectie medische matrassen en boxsprings. Elk product is zorgvuldig vervaardigd uit de hoogste kwaliteit materialen en rigoureus getest om optimaal comfort en ondersteuning te garanderen voor mensen die lijden aan slaapproblemen. Wij geloven dat een goed matras het verschil kan maken voor uw welzijn – laat ons u vandaag nog helpen het uwe te vinden.

Nieuwsgierig naar Sleeptherapy en ons doel om mensen te helpen een meer rustgevende nachtrust te krijgen? Vul hieronder uw contactgegevens in en wij nemen spoedig contact met u op. Wij helpen u aan een betere nachtrust. | Goede matrassen rugpijn

goede matrassen rugpijn

De beste matras voor uw rugpijn

Bij Sleeptherapy weten we hoe belangrijk een goede nachtrust is. Matrassen van slechte kwaliteit kunnen bestaande rug- en nekpijn veroorzaken of verergeren, terwijl de juiste matras u kan helpen om fris en vol energie wakker te worden. Daarom zorgen wij ervoor dat elk van onze matrassen en boxsprings is ontworpen voor comfort, ondersteuning en uw gezondheid. Hier geven we u enkele tips voor het kiezen van de beste matras tegen rugpijn.

Wat zijn de oorzaken van rugpijn? | goede matrassen rugpijn

Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben, van infecties tot ouderdomsproblemen. Een slechte houding of een verkeerde slaaphouding op een ongeschikte matras is echter vaak minstens gedeeltelijk de oorzaak. Daarom is het belangrijk om de juiste matras te kiezen als de rugpijn ook na veranderingen in de levensstijl, zoals regelmatige lichaamsbeweging en een juiste houding overdag, aanhoudt.

Op welke kenmerken moet u letten? | goede matrassen rugpijn

Als u een bed of matras zoekt om rugpijn te verlichten of te voorkomen, moet u letten op kenmerken als stevigheid, materiaal, ademend vermogen en bewegingsoverdracht. De hardheid wordt beoordeeld op een schaal van 1 tot 10 (1 is het zachtst), afhankelijk van de persoonlijke voorkeur; mensen met chronische rugpijn moeten op zoek gaan naar een matras met een gemiddelde hardheid (5 tot 7).

Daarnaast biedt visco-elastisch traagschuim uitstekende dempingseigenschappen die zich aan de vorm van het lichaam aanpassen zonder permanente sporen achter te laten, terwijl latexmatrassen vaak als de beste optie van allemaal worden beschouwd vanwege hun ademende werking en temperatuurregeling.

Dit kenmerk geeft aan hoeveel beweging aan de ene kant van het bed de andere kant beïnvloedt – idealiter is deze waarde laag, zodat u niet gestoord wordt door de beweging van een ander terwijl u slaapt.

Waarom zou u moeten kiezen voor Sleeptherapy? | goede matrassen rugpijn

Bij het zoeken naar een matras om chronische rug- of nekpijn te verlichten zijn comfort, ondersteuning, ademend vermogen en bewegingsoverdracht de belangrijkste componenten. Daarom zijn wij bij Sleeptherapy gespecialiseerd in matrassen en boxsprings die deze pijn optimaal verlichten. Wij bieden verschillende hardheidsgraden aan, zodat u kunt kiezen welke het beste bij u past. Tegelijkertijd krijgt u bij ons optimale ondersteuning door strategisch geplaatste pocketveren die drukpunten elimineren en bewegingsstoornissen verminderen.

Onze matrassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die een optimale luchtcirculatie bevorderen. Hoe lang u ook in dezelfde houding slaapt, uw matras zal nooit drukpunten ontwikkelen. Dit maakt onze producten de ideale keuze voor mensen die lijden aan chronische pijn en elke nacht een comfortabele slaapplaats nodig hebben.

Hoe beïnvloedt de slaaphouding de rugpijn? | goede matrassen rugpijn

Als u lijdt aan chronische rugpijn, moet u beslist niet op uw buik slapen, omdat dit uw hoofd- en nekspieren kan overbelasten, wat tot nog meer ongemak leidt. Als u deze houding toch moet aannemen, moet u extra kussens onder uw schouders leggen, maar idealiter moet u deze slaaphouding helemaal vermijden. Als u ’s nachts last heeft van chronische rugpijn, kunt u het beste in rug- of zijligging slapen.

Op uw rug slapen is gunstig omdat het de natuurlijke uitlijning van uw wervelkolom ondersteunt, maar op uw zij slapen heeft ook voordelen: Het verlicht de druk op gevoelige gebieden zoals de heupen en schouders.

Beide houdingen zijn sterk aan te bevelen als iemand vaak pijn heeft tijdens de slaap, omdat ze flexibiliteit bieden tijdens de verschillende slaapcycli en de belasting van de betrokken spieren beperken.

Conclusie | goede matrassen rugpijn

Het kiezen van de juiste matras is cruciaal als u last heeft van aanhoudende pijn door een slechte houding of een onhandige slaaphouding. Houd er echter rekening mee dat ieders behoeften verschillen als het gaat om wat ‘comfort’ betekent – het kan dus nodig zijn om verschillende matrassen uit te proberen voordat u er een vindt die perfect aan uw individuele eisen voldoet. Bij Sleeptherapy streven we ernaar om producten te ontwikkelen die speciaal bedoeld zijn voor mensen met medische aandoeningen zoals rug-, nek- en schouderpijn.

Goede matrassen rugpijn
Goede matrassen rugpijn

Kalmeer je pijnen en pijntjes: Een gids voor het kiezen van de juiste matras voor een betere slaap

Bij Sleeptherapy weten we hoe belangrijk de juiste matras is voor een goede nachtrust. Daarom is het voor ons een prioriteit om onze klanten hoogwaardige matrassen en boxsprings te bieden die veel comfort, ondersteuning en een lange levensduur bieden. Maar voor mensen met gezondheidsproblemen zoals rug-, nek- of schouderpijn kan het kiezen van de juiste matras nog belangrijker zijn om verlichting te vinden.

We weten dat geen twee mensen hetzelfde zijn als het gaat om het soort matras dat ze nodig hebben voor een comfortabele nachtrust. Daarom hebben we deze gids samengesteld om u te helpen de juiste matras voor uw specifieke behoeften te vinden.

De perfecte pasvorm vinden | goede matrassen rugpijn

Om een matras te vinden dat maximaal comfort en ondersteuning biedt, moet u rekening houden met uw individuele slaapgewoonten en voorkeuren. Geeft u de voorkeur aan een zacht of een stevig oppervlak? Bent u een zijslaper of een rugslaper? Aan welk type materiaal geeft u de voorkeur? Als u met al deze factoren rekening houdt, kunt u de beschikbare opties beperken en de perfecte matras kiezen.

Onze matrassen bieden optimale ondersteuning | goede matrassen rugpijn

Bij Sleeptherapy zijn we gespecialiseerd in het maken van kwaliteitsmatrassen die optimale ondersteuning bieden voor mensen met medische aandoeningen zoals rug- of nekpijn. Onze matrassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals latexschuim en traagschuim, die uitstekende contouren en ondersteuning bieden. Bovendien zijn onze boxspringbedden voorzien van verstelbare lattenbodems, zodat u de hoogte van uw matras kunt aanpassen voor extra comfort en gebruiksgemak.

Voordelen van een goede nachtrust voor mensen met rugpijn | goede matrassen rugpijn

Voor mensen met chronische rugpijn is voldoende rust essentieel om de symptomen onder controle te houden. Helaas hebben veel mensen met rugklachten moeite om een comfortabele slaaphouding te vinden omdat hun matras te hard of te zacht is. Een kwaliteitsmatras van Sleeptherapy kan helpen door gerichte demping en een goede uitlijning van de wervelkolom tijdens de slaap – wat resulteert in een betere doorbloeding van het hele lichaam tijdens de slaap en minder belasting van pijnlijke spieren en gewrichten.

Bovendien helpt een adequate, herstellende slaap de energieniveaus te herstellen die nodig zijn om dagelijkse activiteiten uit te voeren zonder zich moe of uitgeput te voelen door een gebrek aan herstellende slaappatronen.

De juiste matrasmaat kiezen | goede matrassen rugpijn

Wanneer u bij Sleeptherapy op zoek gaat naar een nieuw matras, is het belangrijk om zowel uw individuele behoeften als de ruimte in uw slaapkamer in overweging te nemen voordat u een definitieve beslissing neemt over de maat. Tweelingmatrassen zijn bijvoorbeeld ideaal als u alleen woont in een kleine ruimte, terwijl grotere maten zoals queen of king het beste zijn voor koppels die tijdens het slapen zoveel mogelijk ruimte tussen hen in willen hebben zonder te veel ruimte in hun slaapkamer in te nemen.


Droom Groot: Hoe kies je de perfecte matras voor pijnvrij slapen

Bij Sleeptherapy weten we dat ononderbroken en rustgevende slaap essentieel is voor een succesvol leven. Helaas vinden veel mensen het moeilijk om een goede nachtrust te krijgen, mede door rug-, nek- of schouderpijn. Gelukkig kan de perfecte matras het verschil maken! Bij Sleeptherapy streven we ernaar dat iedereen zo goed mogelijk slaapt met ons assortiment comfortabele matrassen die speciaal zijn ontworpen voor mensen die last hebben van dergelijke pijn.

Het belang van het kiezen van de juiste matras | goede matrassen rugpijn

Beslissen welk matras u gaat kopen kan intimiderend zijn. Daarom is het belangrijk om bij uw keuze te letten op comfort, ondersteuning en stevigheid. Een matras van goede kwaliteit moet uw wervelkolom voldoende ondersteunen en de drukpunten tot een minimum beperken, zodat u rustiger kunt slapen. Als u last hebt van nek-, schouder- of lendenpijn, kan de keuze van de juiste matras deze symptomen helpen verlichten en u jarenlang de broodnodige rust geven!

De wetenschap achter rugpijn en matrassen | goede matrassen rugpijn

Rugpijn is een veel voorkomend probleem voor veel mensen, en het gebruik van de verkeerde matras kan dit verergeren. Een te zachte matras biedt onvoldoende ondersteuning voor de rug, terwijl een te harde matras de druk op de nek en wervelkolom verhoogt. De zekerste manier om te zorgen voor een optimale demping met voldoende versteviging is te kiezen voor een middelzware matras, die een ideale mix van comfort en stevigheid biedt en de druk op uw lichaam verlicht.

De voordelen van medische matrassen en boxsprings | goede matrassen rugpijn

Bij Sleeptherapy zijn we toegewijd aan het leveren van medische matrassen en boxsprings die speciaal ontworpen zijn om bepaalde problemen zoals nekpijn of lage rugpijn aan te pakken. Met onze gespecialiseerde ontwerpen kunt u een evenwichtige combinatie van comfort en ondersteuning verwachten terwijl u slaapt – waardoor het gemakkelijker wordt om de rustgevende slaap te vinden die uw lichaam nodig heeft. Naast deze voordelen zullen klanten die kiezen voor Sleeptherapy het volgende waarderen

  • Vermindering van rug- en nekpijn;
  • Verbeterde kwaliteit van de slaap;
  • Betere houding;
  • Minder stress op gewrichten;

Hoe kiest u de perfecte matras voor u? | goede matrassen rugpijn

Iedereen heeft zijn eigen behoeften. Daarom vindt u in onze catalogus een ruime keuze aan medische matrassen en boxsprings. Bij het zoeken naar de perfecte matras moet u rekening houden met de volgende factoren:

  • Uw favoriete slaaphouding;
  • De hardheid die voor u het meest comfortabel is;
  • De mate van ondersteuning die u nodig heeft;
  • Eventuele medische aandoeningen of allergieën;

De juiste keuze maken | goede matrassen rugpijn

Sleeptherapy matrassen en boxsprings zijn ontworpen om u de perfecte balans van ondersteuning en comfort te geven voor een rustgevende nachtrust. Of u nu last heeft van rugpijn, nekpijn of schouderpijn, deze producten van medische kwaliteit helpen uw pijn te verlichten zodat u uitgerust wakker kunt worden. Laat ons u helpen de ideale matrasoplossing te vinden om uw slaapervaring vandaag nog te verbeteren.

Kortom, Sleeptherapy begrijpt het belang van goed slapen en de invloed ervan op uw algehele gezondheid. Wij kunnen u helpen de ultieme matras te kiezen voor een pijnloze slaap, zodat u groots kunt dromen en wakker wordt met energie en hernieuwde vitaliteit.

Goede matrassen rugpijn

Vragen over goede matrassen en rugpijn | Goede matrassen rugpijn

Wat is de beste matras voor rugpijn? | goede matrassen rugpijn

Bij Sleeptherapy bieden we een reeks gespecialiseerde matrassen die gemaakt zijn met de nieuwste technologie en ergonomische materialen om u optimaal comfort en maximale ondersteuning te bieden tijdens uw slaap. Met onze medische matrassen kunt u genieten van een goede nachtrust zonder rugpijn, omdat ze een gezonde slaaphouding bevorderen, drukpunten verminderen en de uitlijning van de wervelkolom verbeteren. Bovendien zijn onze boxspringbedden uitgerust met ondersteunende spiraalbodems die de druk op uw rug tijdens de nacht verlichten en zorgen voor een rustgevende nachtrust.

Waarom zou ik een matras kopen speciaal voor rugpijn? goede matrassen rugpijn

Een goede matras helpt tegen rugpijn. Met de juiste vulling en ondersteuning kunt u de hele nacht goed slapen zonder een bepaald lichaamsdeel te veel te belasten. Bovendien bevordert een goed matras een goede slaaphouding en brengt het uw wervelkolom op de juiste manier in lijn, zodat u minder pijn hebt en uw gezondheid verbetert.

Hoe vaak moet ik mijn matras vervangen als ik rugpijn heb? | goede matrassen rugpijn

Als u kampt met chronische rugpijn, is het belangrijk om de conditie van uw matras in de gaten te houden. Meestal wordt aanbevolen om uw matras om de 5 tot 7 jaar te vervangen als u last heeft van ernstige rugpijn. Als de matras echter eerder dan verwacht beschadigd raakt of tekenen van slijtage vertoont, moet dit interval mogelijk worden aangepast.

Hernia matras

Is er nog iets waar ik rekening mee moet houden als ik een nieuw matras koop? | goede matrassen rugpijn

Om de ideale matras te vinden om uw rugpijn te verlichten, moet u niet alleen rekening houden met hoe u de matras gebruikt, maar ook met hoe u slaapt (op uw zij of buik). Daarnaast moeten variabelen als lengte, gewicht en lichaamsbouw in aanmerking worden genomen bij het kiezen van een nieuwe matras die is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Welk materiaal is het beste voor mijn matras als ik last heb van rugpijn? | goede matrassen rugpijn

Als u op zoek bent naar de perfecte matras om uw chronische rugpijn te verlichten, wordt traagschuim over het algemeen als de ideale keuze beschouwd. Het biedt uitstekende ondersteuning en past zich aan elke kromming en contour van uw lichaam aan. Bepaalde materialen zoals latex kunnen echter ook gunstig zijn, afhankelijk van persoonlijke factoren zoals gewicht en gewenste slaaphouding.

Als u niet zeker weet welk materiaal het beste voor u is, kunt u het beste advies vragen aan een arts, die u suggesties op maat kan doen voor UW specifieke behoeften.

Goede matrassen voor rugpijn

Gaan traagschuimmatrassen langer mee dan andere soorten matrassen? 

Traagschuimmatrassen zijn erg populair vanwege hun duurzaamheid en comfortabele gevoel – zelfs in vergelijking met traditionele bedden met binnenvering. Traagschuimmatrassen staan erom bekend dat ze de tand des tijds doorstaan. Dus als u investeert in een traagschuimmatras, bespaart u geld ten opzichte van de frequente vervanging van traditionele bedden met binnenvering of spiraal die door veroudering of slijtage verslijten.

Zijn er speciale kenmerken waar ik op moet letten bij het kopen van een nieuwe matras? 

Absoluut. Als u een matras koopt, is het de moeite waard om te letten op de verschillende opvallende kenmerken die chronische rugpijn kunnen helpen verlichten. Let op ademend vermogen en temperatuurregeling, hypoallergene beschermlagen en bewegingsisolerende lagen – elk van deze onderdelen kan een positieve invloed hebben op bepaalde symptomen die met rugpijn gepaard gaan. Onderzoek naar dergelijke details zal u zeker helpen bij uw aankoopbeslissing.

Welk type matras is het beste voor mensen met rugpijn?

Als het gaat om het vinden van een matras dat rugpijn verlicht of voorkomt, is de belangrijkste factor de hardheidsgraad. Sleeptherapy matrassen hebben speciale lagen die de juiste balans van comfort en ondersteuning bieden om rugpijn te verlichten.

Is er nog iets anders dat ik kan doen om mijn rugpijn te verlichten?

Om uw rugpijn te verlichten of weg te nemen, moet u ervoor zorgen dat u de hele dag op een ergonomisch verantwoorde manier werkt. Een verstelbaar bureau en verstelbare stoel, en regelmatige pauzes om te rekken en te bewegen, kunnen een grote bijdrage leveren aan de bestrijding van chronische pijn en ongemak.

Hoe vaak moet ik een matras vervangen als ik last heb van lage rugpijn?

Als u terugkerende ongemakken ervaart door het slapen op een oude matras, moet u uw matras om de paar jaar vervangen. Een Sleeptherapy matras van goede kwaliteit kan met de juiste verzorging tot 10 jaar meegaan.


Bij Sleeptherapy zijn we toegewijd om onze klanten de beste slaapoplossingen te bieden. Onze matrassen en boxsprings bieden comfort en ondersteuning voor mensen die worstelen met medische problemen zoals rugpijn, nekpijn of schouderklachten. Wij weten dat een goede nachtrust een opmerkelijke positieve invloed kan hebben op de kwaliteit van uw leven. Daarom hopen we dat u ons kiest voor al uw slaapbehoeften.

Bent u klaar om de voordelen van onze medische matrassen en boxsprings te ervaren? Laat dan op deze pagina uw contactgegevens achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op! Met onze producten zijn we er zeker van dat elke nacht een rustgevende en pijnvrije nacht wordt, zodat u kunt genieten van een rustgevende dag.


Matras | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2

Goede matrassen rugpijn