Wat zijn de afmetingen van hotelboxsprings ?

Hotelboxsprings

Boxsprings zijn een essentieel onderdeel van een bed en bieden ondersteuning en stabiliteit voor het matras. Dit geldt vooral voor hotels waar comfort en duurzaamheid belangrijk zijn voor een aangenaam verblijf van de gasten. De afmetingen van boxsprings in hotels kunnen variëren en worden meestal bepaald door het type kamer en de specifieke behoeften van het etablissement.

Hoogte opties

Naast de breedte en lengte kan ook de hoogte van de boxspring een belangrijke factor zijn. Hotels bieden vaak twee hoogteopties voor boxsprings: Standaard en Laag Profiel. Standaard boxsprings hebben meestal een hoogte van ongeveer 23 cm. Low Profile boxsprings daarentegen zijn korter, meestal rond de 14 cm. De keuze tussen deze twee opties hangt vaak af van het ontwerp van het bedframe en de algemene esthetiek die het hotel nastreeft.

Aangepaste maten

Hoewel de hierboven genoemde maten standaard zijn, kunnen sommige hotels aangepaste maten nodig hebben voor unieke bedframes of kamerindelingen. Aangepaste boxsprings worden op bestelling gemaakt en bieden flexibiliteit voor hotels met specifieke behoeften of ontwerpvisies. Deze maten kunnen sterk uiteenlopen, dus het is altijd het beste om de exacte afmetingen op te vragen bij het hotel of de fabrikant.

Materiaal van hotelboxsprings

Niet alleen de grootte van een boxspring is belangrijk, maar ook de materialen die worden gebruikt bij de constructie kunnen een grote invloed hebben op de prestaties en levensduur. Boxsprings kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder metalen frames en houten latten. De materiaalkeuze hangt vaak af van factoren als duurzaamheid, ondersteuning en kosten.

Het belang van een goede pasvorm

Zorgen voor een goede pasvorm tussen de matras en de boxspring is cruciaal om gasten een comfortabele slaapervaring te bieden. Een te kleine boxspring biedt onvoldoende ondersteuning voor de matras, terwijl een te grote boxspring mogelijk niet goed in het bedframe past. Daarom is het essentieel voor hotels om de juiste maat boxspring te kiezen voor hun matrassen.

Kortom, de maten van hotelboxsprings kunnen sterk variëren, van standaardmaten zoals Twin, Full, Queen, King en California King tot op maat gemaakte maten die passen bij unieke behoeften. De hoogte van de boxspring, standaard of low profile, kan ook een belangrijke overweging zijn. Door de juiste maat en het juiste type boxspring te kiezen, kunnen hotels hun gasten een comfortabele en rustgevende nachtrust garanderen.


Wat zijn de afmetingen van hotelboxsprings

Gebruiken hotels speciale boxsprings ?

Hotelboxsprings zijn in veel hotels een integraal onderdeel van het bedsysteem, vaak in combinatie met binnenveringsmatrassen voor optimaal comfort en duurzaamheid. Deze boxsprings zijn uniek ontworpen en geconstrueerd om aan de eisen van een hotelomgeving te voldoen.

 • Paren met binnenvering: Veel hotels gebruiken matrassen met binnenvering, die vaak gecombineerd worden met boxsprings. Deze combinatie helpt schokken te absorberen en verlengt de levensduur van de matras door een stevige basis te bieden.
 • Extra spiraalondersteuning: Sommige hotelboxsprings zijn ontworpen met extra spiraalondersteuning. Deze eigenschap verbetert de algehele stabiliteit van het bed, waardoor gasten comfortabeler kunnen slapen.
 • Unieke interne ontwerpen: Bepaalde boxsprings die in hotels worden gebruikt, hebben een uniek intern ontwerp dat randafbraak voorkomt. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de randen van het bed stevig blijven en niet doorzakken na verloop van tijd, wat bijdraagt aan de levensduur van het bed.
 • Pluche constructie: Sommige hotelboxsprings maken deel uit van bedden die ontworpen zijn met een pluche, pillow-top constructie. Dit ontwerpelement biedt gasten eersteklas comfort en ondersteuning, wat hun algehele slaapervaring verbetert.
 • Boxspring hoezen: Hotels gebruiken vaak boxspringhoezen als onderdeel van hun beddengoed. Deze hoezen maken het bed niet alleen mooier, maar beschermen de boxspring ook tegen stof en slijtage.
 • Stevig metalen frame: Bepaalde hotelboxsprings hebben een stevig metalen frame. Dit robuuste frame vormt een stevige basis voor de matras en zorgt ervoor dat hij lang stabiel en duurzaam blijft.
 • Verschillende materialen: Hotels gebruiken boxsprings van verschillende materialen, waaronder boxsprings met veer- of schuimcomponenten. De materiaalkeuze hangt vaak af van de specifieke eisen van het hotel en de comfortvoorkeuren van de gasten.
 • Nachtrust: De combinatie van een kwaliteitsmatras en een speciaal ontworpen boxspring kan van een hotelbed een comfortabel nachtverblijf maken. Dit duo biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van een vredige en rustgevende slaap, vergelijkbaar met wat ze thuis zouden kunnen ervaren.

Kortom, ja, hotels gebruiken speciale boxsprings. Deze boxsprings zijn ontworpen en geconstrueerd om te voldoen aan de unieke eisen van een hotelomgeving en bieden comfort, ondersteuning en duurzaamheid om gasten een goede nachtrust te garanderen.


Waarom een hotelboxspring comfortabeler is

Het comfort van een hotelboxspring kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren. Deze onderdelen maken deel uit van het totale comfort en de ondersteuning die een bed biedt. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Materiaalkeuze van een hotelboxspring: De materialen die gebruikt worden bij de constructie van een boxspring kunnen het comfort niveau aanzienlijk beïnvloeden. Hoogwaardige materialen bieden doorgaans betere ondersteuning en duurzaamheid, wat bijdraagt aan het algehele comfort.
 • Veerkwaliteit: Het type en de kwaliteit van de gebruikte veren kan het comfort van de boxspring beïnvloeden. Hogere kwaliteit veren bieden over het algemeen betere ondersteuning en passen zich beter aan de vorm van het lichaam aan.
 • Constructie ontwerp: De manier waarop een boxspring is geconstrueerd speelt ook een rol bij het comfort. Een goed geconstrueerde boxspring biedt een betere gewichtsverdeling en een betere ondersteuning, waardoor het comfort toeneemt.
 • Gebruik van matras topper: Veel hotels gebruiken matrastoppers om de stevigheid van de matras aan te passen en de kwaliteit te verbeteren. Dit kan het comfort van het bed aanzienlijk verhogen en de boxspring comfortabeler laten aanvoelen.
 • Compatibiliteit van boxspring en matras: De compatibiliteit tussen de boxspring en de matras is cruciaal voor het comfort. Een goede match kan de ondersteuning verbeteren en de slaapervaring verbeteren.
 • Duurzaamheid: Een duurzame boxspring behoudt zijn comfort en ondersteuning na verloop van tijd. Dit betekent dat hij zelfs na veelvuldig gebruik nog steeds een comfortabel slaapoppervlak kan bieden.
 • Stevige basis: Een stevige basis, zoals een boxspring, kan het gewicht van het matras en de slaper ondersteunen, wat zorgt voor een beter comfort. Het kan ook helpen om de levensduur van de matras te verlengen.

Kortom, of een hotelboxspring comfortabel is of niet hangt af van verschillende factoren. Het materiaal, de constructie en het ontwerp van de boxspring, de compatibiliteit met het matras en extra functies zoals matrastoppers en dekbedontwerpen dragen allemaal bij aan het algehele comfort van het bed.


Hotelboxspring | Prijzen & advies aanvragen:

Stap 1 van 2

Wat zijn de afmetingen van hotelboxsprings