Gebruiken hotels speciale boxsprings ?

Speciale hotel boxsprings

Speciale boxsprings voor hotels worden voornamelijk om twee redenen gebruikt: om de matras hoger te maken zodat je gemakkelijker in en uit bed kunt stappen, en om schokken te absorberen en slijtage aan de matras te verminderen. Ze helpen ook om een vlakke en stevige structuur te creëren waarop de matras ligt.

 • Hotel Boxsprings: Hotels gebruiken meestal boxsprings onder hun matrassen. De belangrijkste functie van deze boxsprings is ondersteuning bieden en schokken absorberen, waardoor de levensduur van de matras wordt verlengd en het comfort van de hotelgasten wordt verbeterd.
 • Speciale boxsprings: Hoewel het niet ongewoon is dat hotels standaard boxsprings gebruiken, kiezen sommige hotels voor speciale versies. Dit kunnen boxsprings zijn met extra spiraalondersteuning, unieke interne ontwerpen om randafbraak te voorkomen of stevige metalen frame constructies.
 • Boxspring hoezen: Om een schoon en gepolijst uiterlijk te behouden, gebruiken veel hotels boxspring hoezen of wikkels. Deze hoezen kunnen de boxspring beschermen tegen stof en schade, terwijl ze ook een esthetische uitstraling geven aan de totale bedopstelling.
 • Boxsprings versus andere bodems: Hoewel boxsprings een populaire keuze zijn, kunnen hotels ook andere soorten bedbodems gebruiken, afhankelijk van het type matras. Matrassen van traagschuim kunnen bijvoorbeeld worden gecombineerd met stevige platform bodems in plaats van boxsprings.
 • Comfort en levensduur: Een van de belangrijkste redenen waarom hotels boxsprings gebruiken is om hun gasten een comfortabele slaapervaring te garanderen. Een goede boxspring kan het comfortniveau van de matras aanzienlijk verhogen. Bovendien kunnen boxsprings de levensduur van de matras verlengen, waardoor ze een kosteneffectieve oplossing zijn voor hotels.
 • Keuze van boxsprings: De keuze van boxsprings in hotels hangt grotendeels af van het type matras, de gewenste hoogte van het bed en de specifieke comfort behoeften van hun klanten. Ongeacht het type is het belangrijkste doel om gasten een comfortabel, ondersteunend slaapoppervlak te bieden.

Gebruiken hotels speciale boxsprings

In welke maten zijn hotelboxsprings verkrijgbaar?

Boxsprings zijn een essentieel onderdeel van het beddengoed in hotels, ze bieden stevige ondersteuning voor matrassen en verhogen hun duurzaamheid. De afmetingen van boxsprings in hotels kunnen aanzienlijk variëren, vaak in overeenstemming met de verschillende beschikbare matrasmaten. Dit artikel gaat in op de standaardmaten van boxsprings in hotels, zonder te verwijzen naar specifieke merken of commerciële entiteiten.

Tweepersoons boxsprings

Beginnend aan de kleinere kant van het spectrum, zijn boxsprings in de maat Twin een gebruikelijke keuze, vooral voor eenpersoonsbedden. Deze meten meestal ongeveer 99 centimeter bij 190,5 centimeter. Ze zijn een populaire keuze voor eenpersoonskamers of kinderkamers in hotels.

Full Size Boxsprings

De volgende in de rij is de Full Size boxspring, ook wel dubbele boxspring genoemd. Hij meet ongeveer 134,6 centimeter bij 190,5 centimeter en biedt dus meer slaapruimte dan een Twin. Deze maat is geschikt voor twee personen en wordt vaak gebruikt in standaard tweepersoonskamers.

Koningin maat boxsprings

Queen size boxsprings komen veel voor in hotels en bieden nog meer ruimte voor een comfortabele nachtrust. Hun afmetingen zijn meestal ongeveer 152,4 centimeter bij 203,2 centimeter. Ze zijn een populaire keuze voor tweepersoonskamers of suites, waar twee personen comfortabel kunnen slapen.

King maat boxsprings

Voor mensen die op zoek zijn naar veel slaapruimte zijn kingsize boxsprings de beste keuze. Ze meten ongeveer 193 centimeter bij 203,2 centimeter. Ze worden vaak aangetroffen in luxe suites of grotere kamers en bieden het ultieme comfort voor gasten.

California King maat boxsprings

De grootste standaard boxspringmaat is de California King. Met afmetingen van ongeveer 182,9 centimeter bij 213,4 centimeter is deze maat minder gebruikelijk, maar hij komt voor in luxe suites of kamers die zijn ontworpen voor maximaal comfort en luxe.

Kortom, de afmetingen van hotelboxsprings kunnen sterk variëren van Twin tot California King, afhankelijk van de grootte en het ontwerp van de kamer. Inzicht in deze maten stelt hotels in staat om effectief in te spelen op de verschillende behoeften en voorkeuren van hun gasten, zodat ze een comfortabele en bevredigende slaapervaring hebben.


Kan je een hotelboxspring kopen?

Ja, je kunt hotelboxsprings kopen. Een boxspring is een soort bedbodem die traditioneel ontworpen is om een matras te ondersteunen. Het bestaat meestal uit een stevig houten frame bedekt met stof en veren. Het doel van de boxspring is om extra hoogte te geven, schokken door nachtelijke bewegingen te absorberen en de levensduur van de matras te verlengen door doorzakken te voorkomen.

 • Gebruik van boxsprings in hotels: Hotels gebruiken vaak boxsprings om hun matrassen te ondersteunen. Deze boxsprings zijn speciaal ontworpen voor zwaar gebruik en zijn gemaakt om lang mee te gaan. Ze kunnen op bestelling worden gemaakt en zijn verkrijgbaar in standaard of lage profielhoogtes.
 • Beschikbaarheid: Veel hotels verkopen boxsprings en matrassen van hun eigen merk, zodat klanten de luxe slaapervaring thuis kunnen nabootsen. Deze artikelen zijn meestal te vinden in de online winkel van het hotel.
 • Soorten: Er zijn verschillende soorten boxsprings te koop. Sommige zijn traditionele spiraalboxsprings, terwijl andere gemaakt kunnen zijn van schuim. De keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en het type matras dat erop komt te liggen.
 • Kwaliteit en prijs: Omdat deze boxsprings meestal van hoge kwaliteit zijn en ontworpen voor zwaar gebruik, kunnen ze duurder zijn dan standaard boxsprings. De investering kan echter de moeite waard zijn als je een duurzaam product wilt dat jarenlang gebruik kan doorstaan.
 • Afmetingen: Net als matrassen zijn boxsprings er in verschillende maten, waaronder twin, full, queen en king. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest die bij je matras en bedframe past.

Een hotelboxspring kopen kan je helpen om een beetje van de luxe hotelervaring naar je eigen slaapkamer te brengen. Wees alleen bereid om te investeren in een product van hoge kwaliteit met een hoger prijskaartje.


Hoe worden hotelboxsprings gemaakt?

Boxsprings zijn een essentieel onderdeel van elk bed, ze bieden ondersteuning en verlengen de levensduur van het matras. In de horeca zijn ze bijzonder belangrijk vanwege het grote verloop van gasten en de behoefte aan duurzame, comfortabele bedden. De constructie van hotelboxsprings bestaat uit een reeks stappen die elk bijdragen aan de algehele kwaliteit en functionaliteit van het eindproduct.

Frame constructie

De basisstructuur van een boxspring begint met een stevig metalen of houten frame. Dit frame dient als basis voor alle andere onderdelen. Metalen frames hebben vaak de voorkeur vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen slijtage. Het frame is ontworpen om het gewicht van de matras en de slaper gelijkmatig te verdelen, waardoor doorzakken wordt voorkomen en het comfort wordt verhoogd.

Bekledingsmateriaal

Een van de laatste stappen in het constructieproces is het bekleden van de boxspring. Hierbij worden het frame en de basis in een stoffen hoes gewikkeld. De hoes is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar beschermt de binnenste onderdelen ook tegen stof, ongedierte en schade. Sommige hoezen hebben elastiek rond de onderste en bovenste hoeken, zodat ze goed passen en niet losschieten.

Duurzaamheidseigenschappen

Veel hotelboxsprings zijn ontworpen met extra functies om hun duurzaamheid te vergroten. Sommige boxsprings hebben bijvoorbeeld een uniek intern ontwerp dat randbreuk voorkomt. Dit innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat de boxspring na verloop van tijd zijn vorm en ondersteuning behoudt, zelfs bij veelvuldig gebruik.

Kortom, bij de constructie van hotelboxsprings worden verschillende factoren zorgvuldig afgewogen, zoals het materiaal van het frame, het type ondergrond, het bekledingsmateriaal, de hoogte en de duurzaamheidskenmerken. Elk van deze elementen draagt bij aan de algehele kwaliteit, het comfort en de levensduur van de boxspring, waardoor hotelgasten verzekerd zijn van een goede nachtrust.


Speciale hotel boxspring  | Prijzen & Advies aanvragen:

Stap 1 van 2

Gebruiken hotels speciale boxsprings