Zijn luxe boxspring bedden de prijs waard ?

Luxe boxspring bedden prijs

Wat is het voordeel van het kopen van een luxe boxspring bed? Hier zijn een aantal unieke kenmerken:

 • Hoogte en luchtcirculatie: Luxe boxspring bedden bieden een aanzienlijk voordeel op het gebied van hoogte. De extra hoogte maakt het niet alleen gemakkelijker om in en uit bed te stappen, maar zorgt ook voor een betere luchtcirculatie rond het matras. Deze verbeterde luchtstroom helpt stofophoping te voorkomen, wat bijdraagt aan een schonere slaapomgeving.
 • Absorptie van schokken: Een van de belangrijkste voordelen van luxe boxspring bedden is hun vermogen om schokken te absorberen. Deze eigenschap vermindert de slijtage van de matras, waardoor deze langer meegaat. De boxspring werkt als een schokdemper en vangt de meeste schokken van lichaamsgewicht en beweging op.
 • Gelijkmatige gewichtsverdeling: Luxe boxspring bedden zijn ontworpen met extra metalen steunen over het frame. Deze steunen helpen om het gewicht gelijkmatig over de matras te verdelen, waardoor doorzakken of ongelijkmatige slijtage wordt voorkomen. Deze gelijkmatige gewichtsverdeling kan het comfort van de matras verhogen en bijdragen aan een betere nachtrust.
 • Meer comfort en ondersteuning: Een luxe boxspring bed verbetert het algehele comfort en de ondersteuning van de matras. Het werkt als een schokdemper voor de matras, vermindert drukpunten en zorgt voor een meer ondersteunend slaapoppervlak. Dit kan bijzonder gunstig zijn voor mensen met rugpijn of andere lichamelijke ongemakken.
 • Reactiesnelheid en schokabsorptie: Boxsprings staan bekend om hun goede reactievermogen en uitstekende schokabsorptie. Deze eigenschappen maken luxe boxspring bedden ideaal voor mensen met rugpijn, omdat ze de nodige ondersteuning en comfort kunnen bieden.
 • Langere levensduur matras: Door schokken te absorberen en slijtage te verminderen, kan een boxspring de levensduur van je matras verlengen. Dit maakt een luxe boxspring bed op de lange termijn een kosteneffectieve keuze, omdat het de noodzaak voor een nieuw matras kan uitstellen.
 • Supercomfort: Bovenal biedt een luxe boxspring bed superieur comfort. De boxspring vormt een stevige basis voor de matras, ondersteunt je terwijl je slaapt en draagt bij aan een goede nachtrust.
Zijn luxe boxspring bedden de prijs waard

Wat is het verschil tussen een standaard bed en een luxe boxspring bed ?

Het standaard bed en het luxe boxspring bed zijn twee verschillende soorten bedden die aan verschillende comfortbehoeften en esthetische voorkeuren voldoen. Hier vind je een diepgaande blik op hun kenmerken:

Standaard bedden

Deze bestaan meestal uit een matras die direct op een massief platform of lattenbodem ligt. De matras kan van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals schuim, latex of binnenvering. Standaard bedden zijn vaak betaalbaarder en eenvoudiger van ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hardheidsgraden en bieden een scala aan comfort opties, afhankelijk van individuele voorkeuren.

Voordelen van standaard bedden

Standaard bedden zijn over het algemeen gemakkelijk op te zetten en te verplaatsen door hun lagere gewicht. Ze zijn ook gunstig voor wie liever steviger slaapt. Het ontbreken van een boxspring kan leiden tot minder bewegingsoverdracht, wat gunstig is voor mensen die het bed delen.

Luxe boxspring bedden

Luxe boxspring bedden integreren een boxspring onder de matras. Deze boxspring is meestal gemaakt van hout en bevat veren die veerkracht en extra ondersteuning aan het bed geven. De matras bovenop kan van verschillende materialen gemaakt zijn, waaronder binnenvering, traagschuim of hybride ontwerpen.

Voordelen van luxe boxspring bedden

Boxspring bedden hebben een hoger profiel, wat sommige mensen esthetischer vinden en gemakkelijker om in en uit te stappen. De veren in de boxspring bieden extra ondersteuning en kunnen de levensduur van de matras verlengen. Het veersysteem kan ook bewegingen absorberen, wat kan zorgen voor een rustigere slaap voor mensen die het bed delen.

Luxe boxspring bedden zijn de prijs waard

Kiezen tussen een standaard bed en een luxe boxspring bed komt vaak neer op persoonlijke voorkeur. Factoren zoals je favoriete slaaphouding, lichaamsgewicht en specifieke comfort behoeften spelen een belangrijke rol bij het bepalen welk bedtype het beste bij je past.

Onderhoud van Luxe boxspring bedden

Beide bedtypes vereisen verschillende soorten onderhoud. Standaard bedden moeten misschien af en toe wat strakker gemaakt worden aan de lattenbodem, terwijl boxspring bedden regelmatig gedraaid of omgedraaid moeten worden om een gelijkmatige slijtage te garanderen en hun levensduur te verlengen.

Zowel standaard als luxe boxspring bedden hebben hun unieke voordelen. Het is cruciaal om bij de keuze rekening te houden met je specifieke behoeften, comfort voorkeuren en budget.


Kan ik een luxe boxspring aanpassen ?

Boxsprings zijn een essentieel onderdeel van het bed, ze bieden ondersteuning en maken je matras hoger. Maar wat als je meer wilt dan een standaard boxspring? Als je op zoek bent naar iets dat echt bij je persoonlijke stijl past en aan je unieke behoeften voldoet, dan is het op maat maken van een luxe boxspring misschien wel de perfecte oplossing. Hier vind je een gedetailleerde gids over hoe je dat kunt doen.

De basis

Voordat je begint met het aanpassen van je boxspring, is het belangrijk om te begrijpen wat een boxspring is en waarom het belangrijk is. Een boxspring is een soort bedbodem die traditioneel ontworpen is om een matras te ondersteunen. Het zorgt voor een stevige basis, verzekert de levensduur van je matras en verhoogt je slaapcomfort.

De juiste maat kiezen

De grootte van je boxspring moet overeenkomen met de grootte van je matras. Bij maatwerk heb je echter de flexibiliteit om de breedte en lengte van de boxspring te kiezen die het beste bij je past. Of je nu een uniek gevormde kamer hebt of een oversized matras, aangepaste afmetingen zorgen ervoor dat je boxspring perfect in je ruimte past.

Materialen en ontwerp kiezen

Wat betreft materialen en ontwerp zijn de keuzes eindeloos. Je kunt kiezen voor een houten boxspring voor een klassieke, duurzame optie, of een metalen boxspring voor een strakke, moderne look. Het ontwerp kan zo eenvoudig of ingewikkeld zijn als je zelf wilt. Sommige mensen gaan voor een minimalistische look, terwijl anderen de voorkeur geven aan gedetailleerd houtsnijwerk of een met stof bekleed ontwerp voor een extra vleugje luxe.

Dacht aan functionaliteit

Denk behalve aan de esthetiek ook aan de functionaliteit van je boxspring. Sommige boxsprings hebben ingebouwde opbergmogelijkheden, wat een geweldige oplossing kan zijn voor kleine ruimtes. Andere hebben verstelbare functies, zodat je de hoek of hoogte van je bed kunt veranderen voor maximaal comfort.

Een persoonlijk tintje toevoegen

Hier kun je je creativiteit de vrije loop laten. Overweeg om je boxspring een persoonlijk tintje te geven, zodat hij helemaal van jou is. Dit kan van alles zijn: een initialenembleem, een gestoffeerde afwerking of zelfs een vleugje van je favoriete kleur.

Zorg voor comfort en kwaliteit

En last but not least: doe nooit concessies aan comfort en kwaliteit. Een luxe boxspring moet er niet alleen goed uitzien, maar ook de kwaliteit van je slaap verbeteren. Kies een boxspring die uitstekende ondersteuning biedt, gemaakt is van hoogwaardige materialen en een stevige constructie heeft voor langdurig gebruik.

Tot slot kun je met het aanpassen van een luxe boxspring een bedbodem creëren die is afgestemd op jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Met de juiste keuzes kun je een boxspring krijgen die niet alleen functioneel en comfortabel is, maar ook een perfecte weerspiegeling van je persoonlijke stijl.


Waar koop ik luxe boxspring bedden ?

Online platforms

 • Boetiekhotels: Veel boetiekhotels hebben online winkels waar ze hun luxe boxspring bedden te koop aanbieden. Dit zijn meestal dezelfde bedden die ook in de hotelkamers worden gebruikt, zodat klanten thuis dezelfde luxe slaapervaring kunnen beleven.

Fysieke winkels

 • Luxe meubelwinkels: Luxe meubelzaken hebben vaak een selectie luxe boxspring bedden. Deze winkels bieden meestal verschillende stijlen en materialen, zodat klanten een bed kunnen kiezen dat past bij hun persoonlijke smaak en comfortbehoeften.

Fabrikanten

 • Rechtstreeks van fabrikanten: Sommige fabrikanten van luxe bedden verkopen rechtstreeks aan consumenten. Dit kan een uitstekende manier zijn om er zeker van te zijn dat je een product van hoge kwaliteit krijgt, omdat deze bedrijven volledige controle hebben over het productieproces en de kwaliteit van hun bedden kunnen garanderen.

Op maat gemaakte bedden

 • Beddenmakers op maat: Voor wie een echt uniek bed wil, zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van boxspring bedden op maat. Deze bedrijven werken samen met klanten om een bed te ontwerpen dat voldoet aan hun specifieke behoeften en voorkeuren.

Luxe warenhuizen

 • Luxe warenhuizen: Veel luxe warenhuizen hebben een meubelafdeling waar ze high-end boxspring bedden verkopen. Winkelen bij deze winkels kan een goede optie zijn voor wie een bed persoonlijk wil zien en uitproberen voordat hij tot aankoop overgaat.

Veilinghuizen

 • Veilinghuizen: Veilinghuizen verkopen vaak luxe artikelen, waaronder boxspring bedden. Hoewel dit misschien niet de meest conventionele manier is om een bed te kopen, kan het een goede optie zijn voor wie op zoek is naar een uniek of vintage exemplaar.

Luxe boxspring bed | Prijzen & Advies aanvragen:

Stap 1 van 2

Zijn luxe boxspring bedden de prijs waard