Welke matras biedt de meeste ondersteuning bij fibromyalgie ?

Deze matras biedt de meeste ondersteuning bij fibromyalgie

Bij het vinden van de beste matras voor mensen met fibromyalgie zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hoewel persoonlijke voorkeur een belangrijke rol speelt, is gebleken dat bepaalde soorten matrassen betere ondersteuning bieden en de symptomen van fibromyalgie verlichten. Hier volgt een objectief overzicht van verschillende matras typen die optimale ondersteuning kunnen bieden aan mensen met fibromyalgie:

Matrassen van traagschuim

 • Matrassen van traagschuim staan bekend om hun omlijnende eigenschappen, omdat ze zich naar de vorm van het lichaam vormen en persoonlijke ondersteuning bieden.
 • Het vermogen van het schuim om het gewicht gelijkmatig te verdelen kan helpen drukpunten te verlichten en pijn op gevoelige plekken te verminderen.
 • Ga op zoek naar medium stevige tot stevige matrassen van traagschuim voor voldoende ondersteuning met behoud van comfort.

Latex Matras bij fibromyalgie

 • Latex matrassen bieden dezelfde voordelen als traagschuim, ze bieden uitzonderlijke ondersteuning en passen zich aan de contouren van het lichaam aan.
 • Ze reageren veerkrachtig en bieden uitstekende bewegingsisolatie, wat gunstig kan zijn voor mensen met fibromyalgie.
 • Natuurlijke latex matrassen, gemaakt van organische materialen, kunnen een voorkeursoptie zijn voor mensen met gevoeligheden of allergieën.

Hybride matras

 • Hybride matrassen combineren de ondersteuning van spiraalveren met het comfort van schuim- of latexlagen.
 • Het spiraalsysteem in hybride matrassen biedt gerichte ondersteuning en bevordert een goede uitlijning van de wervelkolom.
 • Zoek naar hybride matrassen met een dikkere comfortlaag voor voldoende demping en drukverlichting.

Innerspring Matras

 • Traditionele binnenveringmatrassen kunnen nog steeds ondersteuning bieden aan mensen met fibromyalgie.
 • Zoek naar matrassen met individueel gewikkelde spiralen, die een betere contour vorming en bewegingsisolatie bieden in vergelijking met met elkaar verbonden spiralen.
 • Het toevoegen van een matras topper, zoals traagschuim of latex, kan het comfort en de ondersteuning van een binnenveringsmatras verbeteren.

Verstelbaar bed als ondersteuning bij fibromyalgie

 • Een verstelbare bedbodem kan gunstig zijn voor mensen met fibromyalgie omdat het een aangepaste positionering mogelijk maakt.
 • Het aanpassen van de hoogte van het bed kan de druk op gevoelige gebieden verlichten en ondersteuning bieden waar dat nodig is.
 • Het combineren van een verstelbare bedbodem met een compatibel matras, zoals traagschuim of latex, kan de voordelen maximaliseren.

Het is belangrijk om te weten dat ieders ervaring met fibromyalgie uniek is, dus het vinden van de juiste matras kan wat vallen en opstaan vergen. Overweeg om contact op te nemen met een zorgverlener of matrasspecialist die je persoonlijke aanbevelingen kan doen op basis van jouw specifieke behoeften.

Welke matras biedt de meeste ondersteuning bij fibromyalgie

Wat zijn de voordelen van een fibromyalgie matras ?

Een fibromyalgie matras, ook wel orthopedisch of drukverlagend matras genoemd, is speciaal ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan mensen met fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide spierpijn, vermoeidheid en gevoelige punten. Het kiezen van de juiste matras kan een belangrijke rol spelen bij het beheersen van de symptomen van fibromyalgie en het bevorderen van een betere slaapkwaliteit. Hier zijn de voordelen van een fibromyalgie matras:

 • Drukverlaging: Een van de belangrijkste voordelen van een fibromyalgie matras is het vermogen om druk te verlichten. Deze matrassen zijn ontworpen om het lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen, waardoor drukpunten worden verminderd en ongemak wordt geminimaliseerd. Ze kunnen de pijn bij fibromyalgie helpen verlichten door de druk op gevoelige gebieden zoals de heupen, schouders en onderrug te verminderen.
 • Juiste uitlijning van de ruggengraat: Een fibromyalgie matras bevordert een goede uitlijning van de wervelkolom, wat cruciaal is voor mensen met fibromyalgie. Het matras vormt zich naar de natuurlijke rondingen van het lichaam en zorgt ervoor dat de wervelkolom de hele nacht in een neutrale positie blijft. Dit helpt spanning te verlichten en vermindert het risico om wakker te worden met stijfheid of toegenomen pijn.
 • Bewegingsisolatie: Fibromyalgie matrassen hebben meestal uitstekende bewegingsisolerende eigenschappen. Dit betekent dat beweging aan de ene kant van het bed minder voelbaar is aan de andere kant, waardoor je ononderbroken kunt slapen. Dit is vooral gunstig voor mensen die een bed delen met een partner of die last hebben van onrustige slaap door fibromyalgie symptomen.
 • Temperatuurregeling: Sommige fibromyalgie matrassen zijn voorzien van geavanceerde koeltechnologieën of ademende materialen om de lichaamstemperatuur tijdens de slaap te reguleren. Dit kan gunstig zijn voor mensen met fibromyalgie, omdat ze vaak last hebben van temperatuurgevoeligheid of nachtelijk zweten. Het handhaven van een comfortabele slaaptemperatuur kan bijdragen aan een meer rustgevende nachtrust.
 • Minder allergenen: Veel fibromyalgie matrassen zijn hypoallergeen en bestand tegen huisstofmijt, schimmel en andere allergenen. Dit kan voordelig zijn voor mensen met allergieën of gevoeligheden, omdat het helpt om een schonere en gezondere slaapomgeving te creëren.
 • Duurzaamheid: Fibromyalgie matrassen zijn meestal ontworpen om langdurig gebruik te weerstaan en zijn duurzaam. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die na verloop van tijd hun vorm en ondersteuning behouden, zodat de matras gedurende langere tijd comfortabel en ondersteunend blijft.
 • Verbetering van de slaapkwaliteit: Door comfort, ondersteuning en drukverlichting te bieden, kan een fibromyalgie matras de slaapkwaliteit voor mensen met fibromyalgie aanzienlijk verbeteren. Voldoende en rustgevende slaap is essentieel voor het beheersen van fibromyalgiesymptomen, het verminderen van pijn en het bevorderen van algeheel welzijn.

Het is belangrijk om te weten dat hoewel een fibromyalgie matras voordelen kan bieden, individuele voorkeuren en behoeften kunnen variëren. Het is aan te raden om verschillende matrassen uit te proberen en te overleggen met zorgverleners of slaapexperts om de beste matras te vinden die past bij jouw unieke behoeften.


Hoe krijg je de beste deals bij het kopen van een fibromyalgie matras ?

Om de beste deals te krijgen bij het kopen van een fibromyalgie matras, zijn er verschillende belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Hier is een objectieve en gedetailleerde gids om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen:

 • Onderzoek en onderwijs jezelf: Begin met onderzoek naar en voorlichting over fibromyalgie matrassen. Begrijp de specifieke behoeften van mensen met fibromyalgie en hoe verschillende soorten matrassen aan die behoeften kunnen voldoen.
 • Denk aan ondersteuning en comfort: Wat fibromyalgiepatiënten het meeste nodig hebben van een matras is voldoende ondersteuning en comfort. Zoek naar matrassen die een balans bieden tussen ondersteuning en demping. Traagschuim, latex of hybride matrassen worden vaak aanbevolen vanwege hun vermogen om zich naar het lichaam te vormen en druk te verlichten.
 • Evalueer hardheidsniveaus: Fibromyalgiepatiënten hebben vaak verschillende voorkeuren als het gaat om de hardheid van een matras. Sommigen vinden verlichting in een zachter matras, terwijl anderen de voorkeur geven aan een steviger oppervlak. Houd rekening met je persoonlijke voorkeuren en overleg zo nodig met je zorgverlener.
 • Controleer op bewegingsisolatie: Fibromyalgie kan overgevoeligheid voor beweging veroorzaken, dus het is belangrijk om een matras te kiezen dat de overdracht van beweging minimaliseert. Zoek naar matrassen met goede bewegingsisolerende eigenschappen, die de slaapkwaliteit kunnen verbeteren door het verminderen van verstoringen door de bewegingen van je partner.
 • Zoek naar verkoelende eigenschappen: Veel mensen met fibromyalgie hebben problemen met temperatuurregeling. Zoek naar matrassen met verkoelende eigenschappen, zoals schuim met gel of ademende materialen, om de lichaamstemperatuur te helpen reguleren en het slaapcomfort te verbeteren.
 • Lees reviews en vergelijk prijzen: Als je je opties hebt beperkt, lees dan de reviews van klanten en vergelijk de prijzen van de verschillende retailers. Houd in gedachten dat de duurste matras niet noodzakelijkerwijs de beste is voor jouw behoeften. Zoek naar aanbiedingen, kortingen en promoties om het meeste waar voor je geld te krijgen.

Vergeet niet dat het essentieel is om te overleggen met je zorgverlener of een slaapspecialist voor persoonlijke aanbevelingen op basis van je specifieke aandoening en behoeften. Door deze factoren in overweging te nemen en grondig onderzoek te doen, kun je de beste fibromyalgie matras vinden die past bij jouw voorkeuren en budget.


Zijn er dingen die de ondersteuning van fibromyalgie matrassen aanvullen ?

Ja, er zijn extra accessoires die de ondersteuning van fibromyalgie matrassen kunnen aanvullen. Deze accessoires zijn ontworpen om extra comfort, ondersteuning en pijnverlichting te bieden aan mensen met fibromyalgie. Hier zijn enkele opties:

 • Matras toppers: Matrasbeschermers kunnen een extra laag demping en ondersteuning aan je matras toevoegen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals traagschuim, latex of veren, en kunnen helpen drukpunten te verlichten en pijn te verminderen.
 • Hoofdkussens: Een goede ondersteuning van je kussen is essentieel voor mensen met fibromyalgie. Verschillende soorten kussens, zoals traagschuim, contourkussens of nekkussens, kunnen zorgen voor een betere uitlijning van nek en wervelkolom, waardoor het ongemak vermindert en je beter slaapt.
 • Lichaamskussens: Lichaamskussens zijn lange kussens die kunnen worden geknuffeld of tussen de benen kunnen worden geplaatst om ondersteuning en uitlijning te bieden voor het hele lichaam. Ze kunnen de pijn verminderen en de slaapkwaliteit verbeteren voor mensen met fibromyalgie.
 • Matrasbeschermers: Matrasbeschermers beschermen je matras niet alleen tegen morsen en vlekken, maar kunnen ook bijdragen aan een comfortabele slaapomgeving. Zoek beschermers die ademend, hypoallergeen en vochtafvoerend zijn om een koel en hygiënisch slaapoppervlak te garanderen.
 • Verkoelende gelkussentjes: Sommige mensen met fibromyalgie kunnen een verhoogde gevoeligheid voor temperatuurschommelingen ervaren. Verkoelende gelkussens kunnen helpen om de lichaamstemperatuur te reguleren en zorgen voor een koeler slaapoppervlak, waardoor het ongemak vermindert en de slaapkwaliteit verbetert.
 • Verstelbare bedbodems: Verstelbare bedbodems stellen je in staat om je slaaphouding aan te passen, wat optimale ondersteuning en comfort biedt voor mensen met fibromyalgie. Met verstelbare hoofd- en voetposities kun je de meest comfortabele hoek vinden voor pijnverlichting en ontspanning.
 • Slaapmaskers en oordopjes: Een rustgevende slaapomgeving is cruciaal voor mensen met fibromyalgie. Slaapmaskers kunnen licht tegenhouden, terwijl oordopjes lawaaihinder kunnen minimaliseren, een ononderbroken slaap bevorderen en zintuiglijke stimulatie verminderen.

Vergeet niet dat het belangrijk is om te overleggen met een zorgverlener of slaapspecialist om te bepalen wat de beste accessoires zijn voor jouw specifieke behoeften. Zij kunnen persoonlijke aanbevelingen doen op basis van je individuele symptomen en voorkeuren.


Matras bij fibromyalgie | Prijzen & Advies aanvragen:

Stap 1 van 2

Welke matras biedt de meeste ondersteuning bij fibromyalgie